Bouw, Energie & Milieu

Bouw: industriebouw, materialen en gereedschappen

Industriebouw en wegenwerken zijn belangrijke activiteiten binnen de bouwsector. We denken hierbij aan staalconstructies, de aanleg van sportterreinen, de bouw en de uitrusting van sporthallen, de bouw van stallen, loodsen en overkappingen, waarvoor diverse bouwkundige materialen, hoogwerkers, kranen, bouwmachines en allerhande gereedschappen nodig zijn. In deze rubriek vind je uitgebreide informatie over industriële verwarming, vloeren, schilderwerken en materialen. Of het nu om verlichting, landmeting, fonteinen of betonmachines gaat. Alles wat in verband met industriebouw staat, vind je hier terug.

Energie: voorziening van water, elektriciteit en gas

Op het gebied van energievoorziening blijven de drie belangrijkste peilers water, elektriciteit en gas onmisbaar. De aanvoer gebeurt grotendeels via ondergrondse leidingen. Vooral de bedrijven nemen een groot deel van de energieconsumptie op zich. Naast elektriciteit voor bedrijven en industrie, beschikken energie-intensieve bedrijven dikwijls over hun eigen hoogspanningscabine en accu’s. Voor hun watervoorziening kunnen zij gebruik maken van waterpompen om grondwater of gezuiverd water op te halen. Een energiestudie kan je helpen om zuinig om te gaan met energie. De plaatsing van de elektriciteitskabels, de soorten ramen- en deurenprofielen, de juiste afstelling van elektrische transformatoren, weerstanden en warmtewisselaars, en de juiste opstelling van radiatoren en convectoren voor de centrale verwarming, kunnen aanzienlijk bijdragen tot energiebesparing.

Milieu: energiebesparing, waterzuivering en afvalbeheer

Tegenwoordig worden heel wat inspanningen gedaan voor het milieu. Zowel privé als in bedrijven bestaan diverse soorten installaties om aan energiebesparing te doen. Waterbehandeling in huis is dan weer praktisch om je water te kunnen hergebruiken voor sanitaire doeleinden, het poetsen en de was. Hiervoor bestaan diverse waterbehandelingsproducten. Steeds meer bedrijven hebben hun eigen installatie voor waterzuivering. Als bedrijf raden we je aan om je afval naar een stortplaats of sorteercentrum te brengen. Na de afvalverwerking worden de materialen naar recyclagebedrijven gebracht voor de fabricage van herbruikbare materialen. De restafval dienst voor energierecuperatie en verbrandingsovens.

Belangrijkste categorieën

Alle categorieën

Bouw & aanleg

Machines & benodigdheden voor de bouwsector

Diensten voor de bouwsector

Energie & verwarming

Elektriciteit voor bedrijven

Verlichting

Waterwerken

Milieu