Bouwen, Verbouwen & Verhuizen

Ben je ook zo een Belg met een baksteen in de maag?

Dan droom je wellicht van je eigen huis met tuin: nieuw of te renoveren in klassieke, eigentijdse of fermette stijl. Een architect tekent je ideeën uit. Vervolgens zoek je de meeste geschikte aannemer voor woningbouw. Geregistreerde aannemers kunnen ook bouwactiviteiten realiseren en coördineren voor verbouwingen, grondwerken en afbraakwerken. Na de funderingen en de betonwerken, wordt het zichtbaar gedeelte van je huis opgetrokken. Hiervoor heb je verschillende bouwmaterialen nodig. Ben je een handige Harry, dan kan je heel wat zelf doen en daarmee een hoop geld besparen. Je kunt machines en gereedschap voor particulieren, en afvalcontainers huren. Eens de meiboom op het dakgebinte staat, kan je aan de afwerking beginnen: kies een passend dakbedekkingmateriaal, gevelbekleding of voegwerken, leg je chape en voorzie thermische isolatie.

Stap 2 van je huis: nutsvoorzieninginstallaties en de binnenafwerking

Een schrijnwerker of timmerman maakt ramen, deuren, garagepoorten en rolluiken in hout, PVC of aluminium. Sommige schrijnwerkers voeren ook dakwerken en dringende herstellingen uit. De volgende stap bestaat uit elektriciteitswerken door een elektricien, de installatie van een centrale of elektrische verwarming, ventilatoren en ventilatiesystemen, verwarmingsketels en boilers, zonnepanelen en/of verwarmingstoestellen. Ben je niet zo creatief, dan kan je een interieurarchitect in huis halen voor de binnenafwerking. Je bent nu aan de finishing touch toe: schilderwerken, parketvloer of een natuurstenen vloer van marmer, graniet of arduin, tegels voor de badkamerwanden en een trap. Kies een goede loodgieter voor je sanitaire installatie, en een kenner voor het aanbouwen van je veranda. En dan ben je eindelijk klaar om te verhuizen.

Bij elk huis past een mooie tuin

De tuin komt meestal op het laatst. Een tuinarchitect kan je wildste dromen realiseren. Bedenk hoe je volgende zomer je nieuwe tuinmeubelen uit het tuinhuis haalt, je neerlegt onder een parasol aan het zwembad, omgeven met geurende bloemen en planten, om ’s avonds te genieten van een heerlijke barbecue op het terras, terwijl plots de tuinverlichting aangaat. Je huis is eindelijk af en hopelijk blijf je een tijdje gespaard van de eerste onderhoudswerken.

Belangrijkste categorieën

Alle categorieën

Voorbereidende werken bouw

Ruwbouw

Dakwerken & benodigdheden

Sanitair

Verwarming & koeling