Horeca, Voeding & Landbouw

Horeca: bij ons kan je nog genieten van gezelligheid, kwaliteit en traditie

België staat nog steeds gekend voor zijn kwalitatieve horeca sector. Eigenaars van hotels, restaurants, grootkeukens en cafés gebruiken heel wat horeca materiaal zoals vaatwasmachines, friteuses, maar ook vleesmachines om vlees en vleeswaren te snijden, aardappelschilmachines, bestek, en nog veel meer. Bovendien besteden ze veel zorg aan hun inrichting. De hotels stralen gezelligheid en een thuisgevoel uit dankzij een goedgekozen hotelinrichting. De meeste cafés maken er werk van om er anders uit te zien als die waarvan er dertien in een dozijn zitten. Zij kiezen zorgvuldig hun café inrichting en materiaal uit. En vaak kan je er nog genieten van de nostalgie van een jukebox uit de oude doos. Op zonnige dagen kan je heerlijk genieten op een terras met overkapping en windschermen.

Voeding: ingrediënten en bereidingswijze maken je restaurant of hotel

Voor de bereiding van maaltijden kunnen hotels, restaurants, grootkeukens en bedrijven terecht bij groothandelaars in voeding en bedrijfscatering. Daarnaast vind je talrijke groothandelaars die gespecialiseerd zijn in bepaalde voedingswaren zoals frituurspecialiteiten en snackproducten, vis en schaaldieren, wild en gevogelte, mayonaise en dressings, plantaardige vetten en oliën, vlees en vleeswaren, groenten en fruit, pasta en deegwaren, kruiden en specerijen, … Bij diverse wijnhandelaars vind je een ruim assortiment Franse, Italiaanse en Spaanse wijnen, en sterke drank. Voor de desserttafel vind je een ruime keuze bij groothandelaars en fabrikanten van desserts, fruitconserven, chocolade, ijs, koffie en thee.

Landbouw: een rijke traditie in veeteelt, graangewassen, tuinbouw en fruitteelt

Binnen de moderne landbouw wordt de arbeid steeds meer vervangen door landbouwmachines en tractoren. Ben je ook een landbouwer die de veeteelt combineert met de verbouwing van gewassen? Dan ben je wellicht op zoek naar veevoeder, granen en zaden, meststoffen en een slachthuis. Ook de tuinbouw, de bloemen, groenten en fruitteelt doen het heel goed in België. De dagelijkse activiteiten op de fruitveilingen, groenteveilingen en bloemenveilingen, zijn het levend bewijs dat onze verse en smakelijke inlandse producten zeker niet moeten onderdoen voor de exotische vruchten van heinde en verre.

Belangrijkste categorieën

Alle categorieën

Machines & benodigdheden voor de horeca

Voedingsgrondstoffen

Voeding groothandels

Dranken groothandels

Landbouw & tuinbouw