Vastgoed, Geld & Recht

Vastgoed: een woning huren of kopen in binnen- of buitenland

Je wenst een huis of appartement te huren in Vlaanderen, Wallonië of het Brussels Gewest? Of wil je eerder een huis, een appartement, een stuk grond, een handelspand of een vakantiewoning kopen? In onze rubriek immobiliën binnenland vind je een ruim aanbod van vastgoedmakelaars. Naast vastgoed in het binnenland, vind je ook verschillende kantoren voor immobiliën in het buitenland, waar huizen en vakantiehuizen te koop of te huur aangeboden worden. Bij de aankoop van vastgoed zal je een beroep moeten doen op een notaris, die bevoegd is om een authentieke akte op te maken. Hieraan zijn altijd notariskosten verbonden.

Vastgoed en geld: hypotheeklening en verzekeringen

Voor de aankoop van je nieuwe woning of vakantiehuis kan je een beroep doen op je plaatselijke bank of een spaarbank. Misschien heb je hiervoor een spaarrekening aangelegd, zoniet kan je een woonkrediet aanvragen. Anderzijds kan je ook een hypothecaire lening of consumentenkrediet aanvragen bij een bevoegde hypotheekmakelaar. Een hypotheeklening houdt in dat je een geldsom leent met een onroerend goed – je huis of appartement – als pand. Bij de aankoop of de huur van een woning heb je ook verschillende verzekeringen nodig. Verzekeringsmaatschappijen of verzekeringsmakelaars bieden alle mogelijke verzekeringen aan in verband met vastgoed zoals schuldsaldoverzekeringen, brandverzekeringen, maar ook reisverzekeringen, autoverzekeringen, familiale verzekeringen en nog veel meer.

Advies en bijstand voor geld en recht zaken

Bij juridische problemen, kan je een beroep doen op een juridisch adviseur of op een advocaat bij de Balie van België. In tegenstelling tot een notaris, behartigt een raadsman of raadsvrouw de belangen van slechts één partij. Als je geen advocaat kunt betalen, dan krijg je een pro deo advocaat toegewezen. Advocaten zijn vaak gespecialiseerd in bepaalde sectoren zoals arbeidsrecht of familierecht. Voor advies op financieel vlak neem je best een accountant, een boekhouder-fiscalist of een belastingsconsulent in de hand.

Belangrijkste categorieën

Alle categorieën

Geld

Recht